VVD

Standpunt VVD tav Lelystad Airport

Verkiezingsprogramma 2021

Om vliegroutes in Nederland te optimaliseren en te verkorten loopt een algemene herziening van het Nederlandse luchtruim. Dit leidt tot minder geluidsoverlast en CO2-uitstoot. Het is van belang ook oog te hebben voor de gezondheid en te sturen op afname van de negatieve gezondheidseffecten door de luchtvaart zoals geluidshinder. Met deze herziening en de toekomstige opening van Lelystad Airport, kan de luchtvaart in Nederland beheerst groeien.

De regionale luchthavens zijn de belangrijkste luchthavens voor vakantievluchten. We stimuleren samenwerking tussen Schiphol en de regionale luchthavens waardoor deze versterkt worden en extra capaciteit voor Schiphol zelf ontstaat.

Lees hier alles

Wapenfeiten 2017-2020

Wat heeft VVD daadwerkelijk ondernomen om de leefomgeving, veiligheid en gezondheid van burgers en omwonenden te beschermen?

VVD blijft vasthouden aan snelle opening van Lelystad Airport, zelfs in tijden van de luchtvaart- en klimaatcrisis.

  VVD heeft géén enkele actie ondernomen om laagvliegen op te lossen. Sterker nog. Op papier wordt door de VVD-minister gesteld dat het is opgelost (= onwaar)

 VVD-minister van Nieuwenhuizen heeft de logische oproep van vele provincies en gemeenten 'eerst luchtruim herzien, dan Lelystad Airport open' genegeerd.

De werkwijze van VVD-minister van Nieuwenhuizen olv VVD-er Mark Rutte werd gekenmerkt door zeer slechte informatievoorziening en een  erbarmelijk participatieproces.

 Een slecht onderbouwde en achterhaalde Luchtvaartnota door VVD-minister van Nieuwenhuizen. Met vele onwaarheden, waaronder 'dat laagvliegen is opgelost'.

 Vele lokale VVD politici en bestuurders hebben zich uitgesproken tègen Lelystad Airport en de werkwijze van de VVD-minister.

VVD: 0 sterren

Het is duidelijk dat voor de VVD de luchtvaartindustrie centraal staat, inclusief verdere groei van de luchtvaart en opening van een nieuw vliegveld Lelystad Airport. In de huidige regeerperiode is gebleken dat daar alles voor moet wijken en in het verkiezingsprogramma zien we geen andere koers.

De VVD heeft geen oog voor de zorgen van burgers over de schadelijke laagvliegroutes. Sterker nog: de werkwijze van VVD-minister van Nieuwenhuizen kenmerkt zich door het negeren van Tweede Kamer, burgers, provincies en gemeenten, misinformatie en onwaarheden.

Het mag duidelijk zijn: Wil géén schadelijke laagvliegroutes over je hoofd? Stem dan NIET op de VVD.

Hier ga je terug naar de stemhoger kieswijzer.

#Stemhoger

VVD op 8e plek kieswijzer Luchtvaart:

Plek 8 /10 met 13 /100 punten

De 'Kieswijzer Luchtvaart' is een andere, gelieerde kieswijzer en beoordeelt verkiezingsprogramma's op oa. economie, groei, Lelystad Airport, bewoners en duurzaamheid.  Hoe sterker tègen groei van de luchtvaart, hoe meer punten. Maximaal 100 punten.

Uitgelicht: VVD-kamerlid Remco Dijkstra

  • Kamerlid en woordvoerder Luchtvaart.
  • Fervent voorstander van asfalt en luchtvaart(groei).
  • Weinig actief op luchtvaartdossier.
  • Laat zich herhaaldelijk laatdunkend uit over bezorgde burgers en actiegroepen.