SATL in het gelijk: minister keurt stikstofberekeningen Lelystad Airport af

 Dr. ir. Leon Adegeest (voorzitter SATL): Ik ben opgelucht dat de illegale PAS-melding van tafel is en dat de nieuwe minister van  Natuur & Stikstof haar werk zorgvuldig lijkt te doen. SATL heeft al in 2019 aangetoond hoeveel er gerommeld is met deze PAS-melding, en dat de stikstofdepositie alleen door allerlei truccerijen onder de drempelwaarde bleef. 

Dank 

Dank aan Leon Adegeest voor je inzet, je eindeloze geduld waarmee je deze ingewikkelde materie steeds opnieuw hebt uitgelegd en onder de aandacht hebt gebracht.

Dank ook aan Jan Salden en alle andere journalisten die zich ook vastbeten in de feiten met een niet aflatende zucht naar waarheidsvinding.

En dank aan ambtenaren, beleidsmakers en politici die hechten aan een juiste gang van zaken en die Schiphol en en het Ministerie van I&W niet met gesjoemel weg laten komen. In het bijzonder dank aan Partij voor de Dieren, Groen Links, ChristenUnie, D66 en SP.

Dank aan alle medeburgers, voor de niet aflatende morele en financiele steun. Dat laat maar weer eens zien hoe sterk we kunnen zijn als we samenwerken.

Meer lezen?

EenVandaag: ‘Weer tegenvaller voor Lelystad Airport en Schiphol: minister keurt stikstofberekening af’

De Stentor: ‘Hoe het onverzettelijke werk van Leon Adegeest (56) uit Dalfsen ervoor zorgt dat Lelystad Airport voorlopig wéér niet open kan’

NOS: ‘Streep door rekening Lelystad Airport, want stikstofberekeningen zijn onjuist’

RTL Nieuws: Opnieuw tegenslag. Opening Lelystad Airport steeds onzekerder: stikstofberekeningen afgekeurd’

De Stentor: ‘Minister keurt stikstofberekening Lelystad Airport en Schiphol af’

FD Commentaar: ‘Kabinet moet niet halsstarrig vasthouden aan opening Lelystad Airport